PASAR MALAM DALAM TAMAN NEGARA …?

Eh ? Yekerr cam tak caya je..Hahahha ( Kalau nak tau kena baca sampei habis deh !).. Okay kali ni nak story mory pasal night Walk di Sekitar Taman Negara Pahang.. Fuyooo.. Mesti menarik ni dapat jalan malam dalam hutan..

Pahang, Mutiara Taman Negara, Night Jungle Walk, Night Life
Pahang, Mutiara Taman Negara, Night Jungle Walk, Night Life

 

Kite akan berkumpul dulu di Park Centre untuk short briefing / penerangan ringkas dari Guide kami ! Untuk aktiviti ni kite akan berjalan di sekitar Taman Negara lebih kurang dalam 200 meter. Alaa dekat je pun ! Ibarat main tepi-tepi hutan..hihihi ! aihh tepi-tepi pun jangan cakap besau ni HUTAN weh..

12219606_10207922591763247_4416116486339947759_n

 

Opss ! Korang jangan lupa bawak torchlight tau.. da kasitau kan dalam tentatif ? hihihi senang sikit nak nengok binatang di sekitar Taman negara tu..Kalau nak tau the jungle comes alive at nite tau ! Faham ke faham ? NOTED : pastikan korang jangan buat bising macam pasar malam nnti haiwan tak nak klua dan menganggu pengunjung lain !

 

Cuba intai bird-eating spider di sebalik kayu ! Ulat gonggok sebesar ibu jari ! Tapir yang mesra Alam ! Rusa yang jinak giler ! Alahai nak listkan memang banyaklahh weh.. Mesti korang rasa macam ala-ala safari park ! Syarat die jgn bising nnti hewan ni taknak klua ! Dan bergantung pd cuaca.. Nanti korg akan dibawak ke Bumbun Tahan untuk xplore hewan di padang ragut situ ! Dengar cite kat situ ade satu benda yg buatkan hewan tu tertarik nak g situ !

IMG_8064-700x325

 

Pstt...nak bisik satu cite ni ! Guide kami penah dengar harimau mengaum kat Bumbun Tahan ni tau ! Perghhh.. seram mak kau! Ape lagi terus cancel nak ke bumbun hide..hihi ! ( Eh ! Ni cite rahsia tau..admin share kat blog je ) Banyak lagi kisah n xtvt lainn.... nak tau jom la singgah Taman Negara ! Alahai Dekat je..

Berminat nak join xtvt kami ?

Buat Tempahan di www.tamannegara4u.com/santaitamannegara

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *