1

Kunjungan anda ke Taman negara Pahang dianggap tak lengkap tanpa anda cuba aktiviti ni. Apa yang menariknya di sini? Jommmm..Kita sama-sama Redah...

  1. JUNGLE TREKKING + HIKKING TERESIK HILL

Perjalanan yang memakan masa 3-4 jam ini merupakan saat yang paling indah ketika anda berada disini. Explorasi hutan dengan rimbunan hijau sejuk mata memandang sambil ditemani kicau unggas dan rimba yang sangat mengasyikkan... Jangan lupa, bawa bekalan air secukupnya!

 

 

12004919_1716273015259157_1845627418405534322_nNaik Jambatan Gantung! Jambatan Gantung Terpanjang Didunia? Mak aiii... Gayat beb! Lebih dikenali sebagai Titian Silara. Khabarnya, ianya direkodkan di antara salah satu jambatan gantung Terpanjang Didunia..

Berada di puncak pokok Tualang, pastinya sayup mata memandang!

 

 

10703585_866105503400711_4664261656767092432_n14013_874528809225047_7018793523407526465_n

2. RAPIDS SHOOTING

Rapids Shooting atau 'Water war'. Memang seronok!

Anda dibawa menaiki bot kayu tradisional menyelusuri sungai Tembeling! Fun! Boleh Hilang Stress dan Relax.... Bot melalui celah-celah batu dengan air sungai berarus deras. Jangan lupa kenakan 'LIFE JACKET' yang kami sediakan..

 

 

16188_941958802482047_1731158260415211880_n995077_1506571129590506_6308600628236954960_n

3. VISIT ORANG ASLI

Berkunjung ke perkampungan Orang Asli? Tanggapan anda "alaa... Orang Asli kat memana pun ada! pasti akan meleset sama sekali! Serius! Apa lebihnya di sini? Tungguuuu....

 

 

12219606_10207922591763247_4416116486339947759_n

4. NIGHT JUNGLE WALK

Night walk atau berjalan malam! Hayati suasana Flora dan fauna di malam hari. Suasana yang cukup berbeza dari sebelah siangnya! Oh Indahnya cipta Yang Maha Esa...

Pahang, Mutiara Taman Negara, Night Jungle Walk, Night Life

 

5. LATA BERKOH & SINTUARI KELAH

Lata Berkoh. Keindahan yang cukup mempersonakan! Anda pasti teruja dengan pemandangan dan suasana 'terowong hijau' dikelilingi pepohon menghijau, anak-anak ikan bermain berkeliaran, flora dan fauna yang menyejukkan mata memandang...

JERANTUT, 5 Sept -- JINAK ... Tiga kakitangan Santuari Kelah Lubuk Tenor di Taman Negara di sini, menunjukkan demonstrasi bermain dengan ikan-ikan kelah baru-baru ini. Santuari berkenaan merupakan satu lagi produk baru menanti pengunjung Taman Negara kerana ia bukan sekadar pusat kajian dan pemuliharaan ikan kelah malah turut menyediakan pelbagai aktiviti menarik kepada pengunjung. Antara aktiviti yang boleh dilakukan ialah memberi makan ikan kelah malah boleh berenag dan bermain dengan ikan tersebut. Bagaimanapun, pengunjung dilarang menangkap atau memancing ikan itu kerana tujuan utama penubuhan santuari itu lebih kepada usaha memulihara ikan kelah daripada pupus. --fotoBERNAMA HAKCIPTA TERPELIHARA

Antara aktiviti yang boleh dilakukan ialah memberi makan ikan kelah malah boleh berenag dan bermain dengan ikan tersebut.
Bagaimanapun, pengunjung dilarang menangkap atau memancing ikan itu kerana tujuan utama penubuhan santuari itu lebih kepada usaha memulihara ikan kelah daripada pupus.

18

 

Persoalan yang sering diajukan kepada kami dari penggemar aktiviti Rekreasi dan agak lasak ini ialah :

"..... Apakah trip yang paling sesuai untuk kami yang baru 'First Time' ingin berkunjung ke sini....?"

Bagi menjawab persoalan tersebut, kami sangat syorkan  supaya anda join aktiviti santai terlebih dahulu dan tidak terlalu lasak! Tentatif program yang penuh bermakna ini dan pastinya dijamin TIDAK MENGHAMPAKAN anda! Klik Link Ni untuk buat survey dan Tempahan : www.tamannegara4u.com/santaitamannegara 

 

 

 

Naik Jambatan Gantung Jambatan Gantung Terpanjang Didunia ? Mak aiii... Gayat beb! atau lebih mesra dikenali sebagai Titian Silara. Khabarnya, ianya direkodkan di antara salah satu jambatan gantung Terpanjang Didunia..

Rugi beb kalau tak cuba jejakkan kaki kat titian Silara ataupun CANOPY WALKWAY ni koranggg ! Berada di awang-awangan pada ketinggian 40 Meter dari lantai hutan sepanjang 510 Meter.

10850443_787596774638268_1585353138_n

Nak ke kanopi ni xde laa jauh pun Cuma amik masa dalam 40 Minit je dari Park centre alaa 1.5 km laa senang cite. Okei, nampak tak tulisan kat signboard tu ? haa. .  Information klau hujan atau pun berangin Canopy akan ditutup atas sebab keselamatan..  So kena tengok cuaca jugak sebelum datang tu n dan lagi satu Canopy Walkway ni dibuka sehingga jam 2.30 Petang yea !

12922215_1045200952219837_1947572731_o12941066_1045200395553226_161676990_o

"Mak aihhh12248036_10204047984518866_9133464422245080754_o ! Sampai-sampai jem pulak dah..Siap kene beratur panjang lak ! "
biasalaa kalau datang peak season gini ler suasana die !! Yang bestnyer sesetengah pelancong luar ni dorg memang ramah giler .. seme nak disapa nya. Tapi just dorang say “Hello..hello ” jer lah ! hehe ! Cerita bab tiket pulak, Okay untuk tiket  Dewasa RM5 jerk kanak-kanak RM3 !

 

12498507_914234091985792_1910273412_n (1)

Untitled-1

 

 

 

 

 

 

 

Memang cantik pemandangan yang boleh dilihat dari atas titian ini..

Bila berada di atas ni kita boleh lihat keindahan alam dengan lebih dekat dan boleh lihat air Sungai Tembeling mengalir tanpa hentinya sejak berabad lamanya...

THE MOST IMPORTANT Canopy ni dibina 100% tanpa sebatang paku untuk elak pokok tercedera.. Mase di titian jaga jarak dan dibenarkan 4 org pd jarak 10 meter di satu titian..

12540373_914235338652334_703374480_n

 

 

12833452_1026389344100998_1226300738_n

 

 

 

 

10447636_866123166732278_1004455420859561677_n

Tengoklaa foto yang kami kongsikan, macam-macam ragam n gaya ade ! Untuk yang nak bawak family or anak kecik pun boleh.. Tak jadi masalah... Percaya tak, kekadang anak-anak kecil kita tu lagi berani pada kita?

Ada yang berminat nak naik Jambatan Gantung ni ? atau nak tengok info lain  boleh KLIK SINI ---> http://www.tamannegara4u.com/
Atau tak nak ketinggalan untuk setiap "OFFER", Pelbagi INFO Tentang Taman Negara dari kami
DOWNLOAD SINI ---> http://www.tamannegara4u.com/tipspercuma/