jejak kelah

Anda dah bersedia untuk bertarung dengan Raja Sungai ? Ilmu dan peralatan korang dah cukup untuk pertarungan sengit ni ? Bukan calang-calang ikan ni, silap-silap kita yg berputih mata dulu. Ikan kelah memang suka dengan sawit peram ! Memang iman die akan kalah bila korang lempar umpan ni kat die.

Sebelum tu, korang kena la buat umpan sawit ni dulu. Kata dah sedia ? Ni step-step untuk DIY sawit peram. Senang je tak sampai seminggu pun.

281343_1993932331514_2993864_n

  1. Pilih buah sawit yang matang/ tua.

IMG_61269439480258

2. Simpan di dalam guni.

Cacing4_

3. Rendam guni tadi dalam sungai selama 2 hari untuk bagi biji sawit tu lembut.

TPH lama14. Kemudian, boleh jemur sawit tu supaya air kering selama 1 hari.

Dah kering tu boleh la guna umpan tu untuk buru ikan kelah !

Selain tu, korang boleh tengok info kelah di website kami KLIK SINI..

Perlukan TIPS & INFO PERCUMA ? lihat di SINI..