Eh ! Kenapa dengan Rapid Shooting ? Aktiviti bahaya ke ape ni ?

Haaa.. Ni mesti tak follow page kami ni kan ? Sebab tu tak tau KESERONOKKAN dan KEBEST- AN Rapid Shooting ! huhuhu.. Alaa gi jer kat Fbpage Taman Negara Pahang Malaysia https://www.facebook.com/tamannegara4u/ ..ade video rapid shooting ! Mohon tengok tau..

 

 

 

Untuk info Rapid shooting ni salah satu AKTIVITI WAJIB TRY kat sni.. Aktiviti meredah 7 lapisan jeram di sekitar sg Tembeling dengan menggunakan bot kayu tradisional tersangatlaaa mencabar tau tak ! Tapi xdek la extreme sangat xtvt ni kanak-kanak pun blh cuba lorhhh.. toksah takut laa ! Best ooo..

10620747_866081083403153_249092752107033361_n

Perjalanan atau aktiviti ni ambil masa dalam 45 minit – 1 jam tau sebab kan 7 jeram nak redah ! huhuhu.. sabar jelaa kan ! Macam-macam gaya ade tau masa naik bot ni.. Menjerit laa sebab takut la menjerit sebab suka sangat la.. hahaha ! But JANGAN LUPA LIFE JACKET tuuuu ! free je life jacket tu takkan korang tak sayang nyawa kan.. hihihi

10517456_866080030069925_2529815228145858456_n12036609_1060757103935549_8519928158485157255_n

At last nak bagitau korang paling best time lumba-lumba bot tu.. Lawan air konfem basah kuyup beb ! Lawan air gn bot sebelah fuhhh..memang syok habislaaa.. Huru hara bot disebabkan perang ni..hihi ! Eh Kejap kejap nak info korang jage-jage sikit hp tu kang basah kene air pulak.. Untuk aktiviti ni klau boleh pkai CASING HP KALIS AIR atau GoPRO nak selamat xyah bawak langsung.. hihihi

12274613_1075363392474920_4306108286239220426_n

Amacam ? Tak sabar nak join ?  Pe lagi ! Cepat contact sales team kami.. Nak Rapid shooting ? Meh belek sini http://www.tamannegara4u.com/bot/

Nak drive thru pun boleh laa.. Tapi lagi best amik pakej kan.. Dah alang-alang datang mesti nak rasa seme aktiviti ! Betul ke betul ?

Admin admin kami nak pakej laa trus.. Ade tak yang sesuai ngan kami ?
Haishhh lagi cantikk ! Detail korang tengok la kat sini :

santaitamannegara

 

 

Suka Travel Bersendirian? WOW!!! Menarik kan... Anda tergolong dalam golongan ni? Kenapa Perlu baca semua ni...

Sebut pasal travel mesti banyak kenangan mase travel kan ! Nak-nak pulak yg g travel as a Lone Ranger...Berani ke pergi sensorang??? Memang tak pernah difikirkan...Memamg salute la sape yg travel luar negara pastu sensorang ! Okey back to tajuk! Banyak merapu pulak..

 

Seriusly..  Ni random kajian yg admin buat laa.. Maybe korang PATUT BACA !

  1. Self-challenge / Berdikari

Dalam travel especially sorg-sorg, kite akan lebih alert dengan benda-benda di sekeliling. Time ni baru la tau keupayaan dan kemahiran otak kite ni berhubung ke tidok ! Dalam takut-takut nak tak nak kite kena buat keputusan cepat, tepat dan bijak ! Kalau kite train diri kite dengan mende mcm ni kite, supaya kite mampu hadapi cabaran akan datang.

  1. Mencari sesuatu (diri yang hilang/cinta/pegangan hidup dan lain-lain sebab personal)

Di saat kita sensorang, kadang-kadang lebih damai kalau berada tampat-tempat mcm ni ! Kite pun lebih dengan dengan nikmat Allah.. N ni laa masa terbaik untuk duduk dan berfikir, perbaiki diri, menghayati alam dan nikmat-nikmat Tuhan.

  1. Tambah Kawan lain Budaya

Yup ! Time travel ni laa kite akan dapat kawan baru.. Bila berjalan seorang diri, korg berpotensi tinggi untuk didekati oleh strangers yang mungkin sedang travel alone cam korg. Mane tau kot boleh jumpe jodoh kan...hihihi

 

  1. Hobi suka jalan sorang

Yg ni paling superb ! kite boleh buat ape yg kite nak, ikut jadual kita alaa dah sorg-sorg konpem less bickering ! kalau ramei memang macam-macam songeh ! itu la ini laa bende kecik kuman pun jd isu sebesor gajah .

 

  1. Takde kawan yang free

Hmm,yg ni sedih. Bila kite beria-ria rancang baik punyer sekali xjadik ! Adoiii..poning kapla terpaksa tunda takpun pegi yg mane ade je kan.. Biasalah bila masing-masing dah kerja n ade komitmen lain kite pun kena la faham dorg kan..

  1. Skill asas

Masa ni laa, kite sendiri yang menentukan dimana akan tinggal, makan dan juga penginapan. Mahu tidak mahu ni akan mengembangkan kemahiran kite seperti skill tawar-menawar, skill komunikasi dan juga daya ingatan. Namun pastikan buat perancangan dengan teliti dan sentiasa fikirkan keselamatan diri yang utama!

 

  1. Kebebasan
    Percaya atau tak memang kena percaya ! hihihi.. Bila sorg-sorg kita bebas nak g memane jek tanpa limit bak kata org mase kite lebih flexible ! yea memang kalau kite gunakan khidmat travel agency kite akan rasa tak puas laa limit la hapee but it ade pro n con’t la kan. ( Tak backup mane-mane tau !) travel as lone ranger ni more to memaksimakan lagi kebebasan dan kepuasan.

 

Travel sorg ni org kate sunyi. Alone la tapi sebenarnya tak pun. N tak semua orang mampu untuk travel secara solo sebab perlu self-confidence yang tinggi dan motivation. Make sure Niat tu biarlah kerana Allah dan semestinya keizinan ibu bapa itu penting. Buat research sebelum pergi travel dan sediakan wang yang cukup.

 

Percaya tak kadang-kadang kekuatan tu timbul dari sumber yang kita rasakan paling lemah iaitu kekecewaan atau frustration?Anyway, ni semua terpulang pd individu. Tepuk dada tanya selera !

Untuk Trip Sendirian atau kumpulan yang kecil ke Taman Negara Pahang juga, Kami gelarkan ianya 'TRIP LONE RANGER'.

Trip ini kami sediakan date & kami akan gabungkan semua pengembara seperti anda didalam satu Team Baru...

Tempahan Boleh dibuat di www.tamannegara4u.com/