PENGALAMAN BERADA DI SALAH SATU JAMBATAN GANTUNG TERPANJANG DUNIA !

Naik Jambatan Gantung Jambatan Gantung Terpanjang Didunia ? Mak aiii… Gayat beb! atau lebih mesra dikenali sebagai Titian Silara. Khabarnya, ianya direkodkan di antara salah satu jambatan gantung Terpanjang Didunia..

Rugi beb kalau tak cuba jejakkan kaki kat titian Silara ataupun CANOPY WALKWAY ni koranggg ! Berada di awang-awangan pada ketinggian 40 Meter dari lantai hutan sepanjang 510 Meter.

10850443_787596774638268_1585353138_n

Nak ke kanopi ni xde laa jauh pun Cuma amik masa dalam 40 Minit je dari Park centre alaa 1.5 km laa senang cite. Okei, nampak tak tulisan kat signboard tu ? haa. .  Information klau hujan atau pun berangin Canopy akan ditutup atas sebab keselamatan..  So kena tengok cuaca jugak sebelum datang tu n dan lagi satu Canopy Walkway ni dibuka sehingga jam 2.30 Petang yea !

12922215_1045200952219837_1947572731_o12941066_1045200395553226_161676990_o

“Mak aihhh12248036_10204047984518866_9133464422245080754_o ! Sampai-sampai jem pulak dah..Siap kene beratur panjang lak ! ”
biasalaa kalau datang peak season gini ler suasana die !! Yang bestnyer sesetengah pelancong luar ni dorg memang ramah giler .. seme nak disapa nya. Tapi just dorang say “Hello..hello ” jer lah ! hehe ! Cerita bab tiket pulak, Okay untuk tiket  Dewasa RM5 jerk kanak-kanak RM3 !

 

12498507_914234091985792_1910273412_n (1)

Untitled-1

 

 

 

 

 

 

 

Memang cantik pemandangan yang boleh dilihat dari atas titian ini..

Bila berada di atas ni kita boleh lihat keindahan alam dengan lebih dekat dan boleh lihat air Sungai Tembeling mengalir tanpa hentinya sejak berabad lamanya…

THE MOST IMPORTANT Canopy ni dibina 100% tanpa sebatang paku untuk elak pokok tercedera.. Mase di titian jaga jarak dan dibenarkan 4 org pd jarak 10 meter di satu titian..

12540373_914235338652334_703374480_n

 

 

12833452_1026389344100998_1226300738_n

 

 

 

 

10447636_866123166732278_1004455420859561677_n

Tengoklaa foto yang kami kongsikan, macam-macam ragam n gaya ade ! Untuk yang nak bawak family or anak kecik pun boleh.. Tak jadi masalah… Percaya tak, kekadang anak-anak kecil kita tu lagi berani pada kita?

Ada yang berminat nak naik Jambatan Gantung ni ? atau nak tengok info lain  boleh KLIK SINI —> http://www.tamannegara4u.com/
Atau tak nak ketinggalan untuk setiap “OFFER”, Pelbagi INFO Tentang Taman Negara dari kami
DOWNLOAD SINI —> http://www.tamannegara4u.com/tipspercuma/

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *