SAKSIKAN PEMANDANGAN GUNUNG TAHAN DI ATAS PUNCAK BUKIT TERESEK

Sekiranya ke Taman Negara Pahang Malaysia pastikan korg tidak ketinggalan untuk menjejakkan kaki ke Bukit Teresek ! Dengan ketinggian 334 Meter pasti tak jadi masalah untuk anda tawan bukit ni. Sesuai laa utk newbie yg baru berjinak-jinak nk hiking tu ! hihi

teresek hill

Perjalanan ke Bukit Teresek mengambil masa lebih kurang 2 jam dan jarak ke sini 1.7 km. Jangan risau pasal track kerana jalannya berplatform dan tanah rata. Cuma perlu berhati-hati kalau musim hujan jalan agak licin sikit dan platform yg rosak. Ade 1 2 tempat yg rosak maklumlah ramai pengguna platform ni. Jangan lupa bawak air mineral dan snack boleh la toup tenaga serta alas perut semase bertrekking tu !
12336232_898585700217298_1424163014_n

 

Selain tu, kita akan disajikan dengan Pemandangan Sungai Tahan di first view Bukit Teresek ni. Di sini la penamat laluan platform dan kita perlu melalui jalan rata dan berjalan lebih kurang 20 minit untuk sampai ke PUNCAK BUKIT TERESEK !

12498670_914236681985533_1995207869_n

12498774_914237245318810_1792787812_n

Yg bestnyer dari Puncak Bukit Teresek ni kita boleh lihat Puncak Gunung Tahan ! Wow ! tu kalau cuaca baik dan tak berkabus la mane tau rezeki kita. Nampak puncak pun jadi la kan. Sebelum tu jom belek foto-foto pengunjung yg dah berjaya naik ke puncak Bukit Teresek ni. Haa..walaupun ade yg pancit tp berjaya jugak !

10968335_931625076848753_7805341861702599817_n

10339620_979069165437677_6632937461293381467_n12767318_1015360121870587_1772743378_n

12767659_1015360011870598_1942209432_n

13090440_1064868556919743_236363652_n

 

Cas hp atau camera penuh-penuh yea ! Nanti xdapat pulak amik gambar mase di puncak tu. Kalau waktu pagi lagi cantik. Berkabus dan nyamann je udara kat sini ! Tambah-tambah dikelilingi pokok memang sejukkk mata memandang.

Nak tengok detail mengenai pakej aktiviti kami boleh keĀ http://www.tamannegara4u.com/santaitamannegara/